fbpx

Upgrades

Over de loop van tijd wordt een computer, zoals u vast zelf gemerkt heeft, steeds langzamer. Dit heeft een aantal oorzaken:

– Te weinig geheugen
Programma’s worden steeds bijgewerkt en gebruiken steeds meer geheugen. Wat bij aanschaf misschien ruim voldoende was kan na verloop van tijd toch gaan knellen. Bij nTERRA op de werkplaats kunnen wij dit meten en zo nodig vervangen. Het resultaat is dat er meerdere programma’s open kunnen staan en grote bestanden, foto’s of videos bewerkt kunnen worden zonder dat de computer veel langzamer wordt.

– Te langzame schijf
De techniek van een harde schijf begint onderhand erg verouderd te raken. In dit apparaat zit letterlijk een schijf met een kop die over het oppervlak beweegt en zo de stukje van uw bestanden “oppakt”. U kunt zich voorstellen dat dit best fragiel is en aangezien uw bestanden uit steeds meer stukjes gaan bestaan (dit noemen we fragmentatie) word de computer steeds langzamer. Dit is ook op onze werkplaats te verhelpen door de schijf te vervangen door een SSD (Solid State Drive). Dit apparaat heeft geen bewegende onderdelen meer, het gaat dus minder snel kapot, is stiller, verbuikt minder stroom, is sneller en blijft snel aangezien fragmentatie geen probleem meer is.

– Verouderde software
Met name het besturingssysteem maar ook het Office pakket en Virusscanner worden regelmatig verbeterd. De oudere versies kunnen vaak niet meer optimaal met de huidige technieken omgaan en worden kwetsbaar voor aanvallen. Ook worden er telkens nieuwe functie toegevoegd die het gebruik van de computer steeds prettiger moeten maken. Er komt zelfs een punt waarop de makers van de software zelf de ontwikkeling stopzetten (zoals bij Microsoft Windows XP) waardoor het niet meer verantwoord is om hier nog gebruik van te maken. Op dit moment bied Microsoft Windows 10 gratis aan voor computers die uitgerust zijn met een officiële Windows 7 of 8 licentie. Uiteraard voeren wij deze upgrades dan ook op onze werkplaats uit vaak in combinatie met andere upgrades zodat uw computer weer als nieuw is.

Zoals u ziet is er geen enkele reden om met een trage frustrerende computer door te blijven werken! Kom gerust naar onze winkel dan kunnen wij in elk specifiek geval vertellen wat het beste resultaat zal geven.

Geheugen upgrade Den Haag
SSD Upgrade Den Haag
Windows Update Den Haag