fbpx
Apple staat erom bekend duurzame producten te produceren, zo ook de iMac’s en Macbook laptops. Maar op den duur heeft ook een Apple-product een upgrade nodig. De batterijduur is o.a. ingekort, de snelheid is door de tijd heen vertraagd en het geheugen begint langzamerhand vol te raken. Heeft u een iMac of Macbook na het jaar 2007 en is deze toe aan een upgrade? Kom dan langs bij Nterra en wij zorgen ervoor dat uw Apple-product weer als nieuw is. Het is namelijk erg zonde om hiervoor een nieuwe iMac of Macbook aan te schaffen als het huidige product geüpgraded kan worden.

Snelheid

Wat veel voorkomt is dat de snelheid van een iMac of Macbook flink vertraagd is. Allereerst zullen wij kijken wat de oorzaak is van deze vertraging. In de meeste gevallen moet het geheugen uitgebreid worden, dient er een (betere) SSD geplaatst te worden of moet alle software geüpdatet worden. Vaak kan het ook nog een combinatie van bovenstaande oplossingen zijn. Zo kunt u weer jaren genieten van uw Apple-product, zonder er een smak geld voor te betalen.

SSD

Alle iMac’s en Macbook voor 2013 hebben nog de traditionele harde schijf, een verouderd concept met achterhaalde technologie. Vanaf 2013 zijn alle iMac’s en Macbook laptops standaard uitgerust met een SSD (Solid State Drive), de opvolger van de traditionele HDD (harddisk drive). Een SSD bestaat niet uit een draaiende schijf met daarop een naald, maar is volledig opgebouwd uit supersnel NAND-flash geheugenchips. Doordat er geen draaiende onderdelen aanwezig zijn verbruikt deze vorm van opslag veel minder energie. Een SSD heeft de volgende voordelen voor jouw iMac of Macbook:
  • Een SSD is 10x sneller dan een HDD
  • Een SSD verbruikt minder energie omdat er geen draaiende onderdelen aanwezig zijn
  • Een SSD maakt multitasking mogelijk omdat programma’s sneller geopend kunnen worden en data sneller verkrijgbaar is.
  • Met een SSD blijft data veilig om het meer resistent is tegen vallen omdat er geen draaiende onderdelen aanwezig zijn.
Intern geheugen Het uitbreiden van het interne geheugen zal ook invloed hebben op de prestaties van jouw iMac of Macbook. Het inbouwen van extra ‘RAM’ voegt meer pit toe aan het systeem waardoor de snelheid verbeterd wordt. Het uitbreiden van het interne werkgeheugen heeft de volgende voordelen:
  • Multitasking verloopt soepeler;
  • Video- en audiobewerking verloopt efficiënter;
  • Beter en sneller voor games
  • etc.
Kosten upgrade iMax en/of Macbook Afhankelijk van het type hardware en harde schijfruimte kunnen wij uw iMac en Macbook weer volledig upgraden vanaf € 199,-. Kom gerust langs in onze winkel of bel naar 070 350 3000 voor de mogelijkheden.